NAC

NAC, N-acetylcysteine. En aminosyra som jag haft i mitt apotek en längre tid. Tillsammans med strikt ketogen kost och NAC ska tumören få det kämpigare.

NAC är en aminosyra som är grunden för produktion av glutation. Glutation är kroppseget och den viktigaste antioxidanten. NAC kan även vara till hjälp vid andningsbesvär (slemlösande) och viktigt för hjärnans hälsa.
Antioxidanter är nödvändiga för att minska den oxidativa stressen som skadar kroppens celler. 

NAC används för att motverka förgiftningar av t ex. droger och miljögifter. Det finns studier som visar att det kan minska cannabis- och nikotinanvänding samt suget. Så varför kompletterar inte vården med NAC, för personer med beroendeproblematik? Man kan ju undra....

Jag använder NAC tillsammans med andra antioxidanter som E-vitamin och C-vitamin, jag är övertygad om att det är till hjälp för mig. Förstår man biokemi, så förstår man hur viktigt det är med goda nivåer av antioxidanter. Jag vet att det finns studier som pekar att det snarare driver cancer, jag tänker på Martin Bergös studie. Den publicerades inte utan kritik, Alpa-plus diskussion är värt att ta del av. När man tar del av studier har jag lärt mig några viktiga hållpunkter. Vem ligger bakom studien? Finns det ekonomiska intressen bakom studien? Av det som använts i studien, går det att översätta till verkligheten? Ibland kan det vara alldeles för höga doser som används för att kunna påvisa något ( något som Bergö fick kritik för bland annat)