Rapsolja- hälsoskadligt?

Dagens kostråd ser hellre att du äter  vegetabiliska fettkällor, såsom rapsolja och solrosolja. Är det vad vi behöver? Jag kommer här beskriva rapsolja, men ur hälsosynpunkt gäller det nästan alla fröoljor.

De fina gula blommorna på rapsfältet kan väl inte vara skadligt?

Raps är en genmodifierad groda, det är ingenting vi har använt oss av när vi var jägare och samlare. Men nu lever vi 2000- talet, så varför hänvisar jag till något till en tidsperiod som inte är i närtid? Jo, därför att våra gener har inte ändrats. Vår hjärna och våra gener fungerar fortfarande på samma sätt, det är bara miljön runt omkring oss som förändrats ( i en otroligt snabb takt)

Att framställa rapsolja är en process som innebär upphettning, tillsättning kemikalier, (bensin) blekning och neutralisering av smaker m.m. Men det blir en billig produkt för industrin att sälja. Det är en mycket processad industriell framtagen produkt. Det är inte bara att plocka blommorna och pressa.

Rapsoljan är därför onaturlig, högt innehåll på Omega 6, vilket är inflammationsdrivande, den tål varken värme eller ljus. Oljan oxideras, transfetter bildas. Detta skapar oxidativ stress och är alltså skadligt för cellerna. Du består av celler!
Rapsoljan har många fördelar för matlagningens skull, men absolut inte får vår hälsa.

Jag rekommenderar därför ingen att äta fröoljor, förutom olivolja.

Bra fetter är mättat fett, vår kropp känner ingen de mättade fetterna och kan metabolisera det på ett annat sätt. Använd smör, fullfeta produkter, kokosfett, avocado och olivolja.